Gevaar schuilt in een klein hoekje… Dit is giftig voor je hond tijdens een wandeling!

Het zonnetje verstopt zich niet langer, want de zomer is in zicht! Eindelijk kunnen we weer urenlang in de buitenlucht vertoeven en het bos intrekken voor zalige wandelingen. Niet enkel jij, maar ook je hond denkt er zo over, dus let’s go! Maar nog even dit: opgelet voor de planten die in bloei zijn, insecticiden die talrijk verspreid worden én kleine beestjes. Deze kunnen gevaarlijker zijn dan je denkt.

Berenklauw

Het ziet er van veraf een mooie plant uit, maar laat je niet vangen. Deze plant is namelijk véél gevaarlijker dan je denkt. Slechts een kleine aanraking met de plant, kan al verschillende blaren en brandwonden opleveren. Indien je hond een deel van deze plant ingeslikt heeft OF dit in zijn ogen terecht kwam, is het ten zeerste aangeraden om naar de dierenarts te gaan.

Slakken en slakkenvergif

Deze kleine diertjes lijken misschien onschuldig, maar ze kunnen gevat zijn door een ziekte. Wat bij inname van dit diertje tot ziektes bij je hond kan leiden. En dat is niet alles, ook slakkenvergif kan zeer nefast zijn voor de gezondheid van je hond. In het ergste geval met de dood tot gevolg. Wees dus alert voor deze (meestal) groenblauwe korrels! Indien je hond deze ingeslikt heeft, moet je onmiddellijk naar de dierenarts!

Eikels en kastanjes

In het bos vind je op vele plekken eikels en kastanjes terug. Mooi om te zien, maar beter te vermijden voor je hond. Hierin zit namelijk een grote hoeveelheid tannine, een zure stof die het maagdarmkanaal van je hond verstoort.

Meststoffen

Net zoals in chocolade, zitten er ook grote hoeveelheden theobromine in meststoffen. Een stof die ernstige vergiftigingssymptomen bij je hond kan veroorzaken. Ga mesthopen dus zeker uit de weg als je deze opmerkt.

Andere gifverspreiders

Jammer genoeg is dit niet alles. Denk bijvoorbeeld aan rattengif, huishoudproducten, bepaalde voedingsmiddelen, etc. die ook zeer schadelijk kunnen zijn voor je hond.

Hou dus een extra oogje in het zeil als je gaat wandelen met je hond! Zo blijven zowel hond als baasje veilig en gezond!

Terug naar overzicht