Hoe veilig is je wagen voor je hond?

Eindelijk zomerverlof! Een periode waar we met z’n allen jaarlijks terug naar uitkijken. Tijdens de vakantie hebben we vaak wat extra vrije tijd om er een dagje op uit te trekken en dan nemen we maar al te graag onze trouwe viervoeter met ons mee. Ook kiezen steeds meer en meer mensen ervoor om hun hond mee te nemen op autovakantie. Héérlijk samen op avontuur met het voltallige gezin.

Gaat jouw hond soms mee op verplaatsing met de wagen? Zorg er dan zeker voor dat hij een veilig plekje heeft, waar hij tijdens de rit rustig kan vertoeven. Zo is de bagageruimte ideaal om om te toveren tot een hondenparadijs. Tenminste, als de bagageruimte van jouw wagen aangesloten is met de rest van het interieur. Het is echter geen goed idee om je hond op te sluiten in een aparte kofferbak.

Hoe zorg je ervoor dat je hond in de bagageruimte blijft?

Door het installeren van een hondenrek in je wagen, zal je hond gedurende de autorit veilig in de bagageruimte blijven. Zo’n hondenrek zorgt trouwens niet alleen voor de bescherming van je hond. Het beschermt ook jezelf als chauffeur, je medepassagiers en ook niet onbelangrijk, je medeweggebruikers. Een hondenrek is dus een groot gemak, want je kan het gemakkelijk zelf (de)monteren. Veel automerken bieden het aan in hun gamma accessoires, vraag dus zeker eens na!

Tip: Een hondenrek is niet alleen handig wanneer je je hond meeneemt in de wagen. Het bewijst ook zijn dienst wanneer je hond niet mee is en je de bagageruimte tot boven de gordelhoogte hebt volgeladen. Bij het remmen zal de opgestapelde bagage namelijk tegengehouden worden door het hondenrek.

Wist je dat ..

De lading in je wagen het zicht van de bestuurder niet mag belemmeren, en je huisdier in het verkeersreglement hier ook onder valt? Wanneer je je hond vervoert, bestaat de kans dat het dier over de achterbank springt om dicht bij zijn baasje te zijn. Daardoor kan je je concentratie kwijt raken en wordt je zicht gehinderd. Let er dus op dat je dier geen gevaar kan vormen. Wie zijn trouwe viervoeter in de wagen vervoert zonder riem, kooi of rek, riskeert dus een boete.

Help! Mijn hond is in zand of modder!

We hoeven je het als hondenbaasje wellicht niet te vertellen, honden doen niets liever dan zich in een plas of in het zand te rollen. Dat is op het moment zelf allemaal leuk en grappig, maar wanneer je hond terug de wagen in moet, is dit vaak niet meer zo aangenaam (voor het baasje). Denk er daarom aan om je koffer te voorzien van een mat of deken die je interieur proper houdt.

Als grote dierenvrienden, vinden we het super belangrijk dat zowel baasjes als beestjes veilig en comfortabel op uitstap kunnen met de wagen. We wensen jullie een veilige en aangename autorit toe samen met je trouwe vriend!

Terug naar overzicht