Medische verzorging

Inentingen

Inenten vormt nog altijd de basis van onze geneeskunde: jaarlijkse vaccinatie is dan ook nog steeds een must. Er zijn verschillende vaccinaties (aantal virussen per vaccin) mogelijk en sommige vaccins moeten niet meer elk jaar herhaald worden, andere dan weer wel.

Wij staan er op om nieuwe vaccins, die uitvoerig getest geweest zijn, te gebruiken zodat we steeds met de meest recente stammen jullie dier de hoogste bescherming kunnen bieden.

Er komen jaarlijks nog nieuwe vaccins bij en hier staan wij ook garant om jullie daar tijdens het consult wegwijs in te maken.

Ontwormen

Ontwormen gebeurt momenteel best 4 keer per jaar. Belangrijk hierbij is dat een volledige en recente ontworming gebruikt wordt zodat alle wormen afgedood worden en er geen resistentie zal onstaan.

Wij bieden telkens de meest recente producten aan en deze kunnen telkens vrij via de winkel verkregen worden.
Tevens hebben wij naast de ontworming voor hond en kat ook ontworming voor andere dierstoorten; knaagdieren, pluimvee,….

Bloedafname

Een bloedafname kan tijdens de vrije consultaties gebeuren gezien dit voor de meeste (brave) patiënten niet veel tijd in beslag neemt; te vergelijken bij een mens. Dus hiervoor hoeft er niet per se een aparte afspraak voor gemaakt worden.

De afname gebeurt meestal zonder kalmering of verdoving tenzij het niet anders kan. Het onderzoek gebeurt hoofdzakelijk in de praktijk zelf (cfr. Laboratorium-onderzoek)

Nagels knippen

Het knippen van nagels behoort tot een volledig klinisch routine-onderzoek en is altijd in een consult inbegrepen.

Plaatsen van een chip

Het plaatsen van een chip is een korte ingreep die gemakkelijk tijdens de vrije consultaties kan gebeuren. Een dier hoeft daarvoor helemaal niet gekalmeerd of verdoofd worden gezien dit enkel maar een grote spuit met naald is waardoor de chip onderhuids gebracht wordt.

Mest-en urineonderzoek

Een mest- en urineonderzoek gebeuren ook gedeeltelijk in de praktijk; voor sommige zaken wordt dit opgestuurd naar een afzonderlijk labo.

De resultaten zijn meestal de dag nadien bekend.