Operaties

Elke dag worden er tal van operaties uitgevoerd in de praktijk en dit telkens op afspraak. Deze operaties gebeuren bij voorkeur in de voormiddag; op die manier kan de patiënt onder toezicht over de middag een veilige recovery ondergaan. In de loop van de namiddag of vooravond, wanneer de patiënt terug zelfstandig kan wandelen mag hij/zij bij de meeste operaties de dag zelf terug naar huis.

De praktijk is uitgerust met de modernste verdovingsapparatuur en voor verschillende patiënten zijn verschillende protocols aanwezig. Hierbij een overzicht van de verschillende operaties in de praktijk.

Indien er meer info gewenst is van één of meerdere operaties, kan er gerust advies gevraagd worden door langs te komen of via telefonisch contact.

Dringende gevallen kunnen natuurlijk ten allen tijde aangepakt worden! Ook tijdens het weekend.

Sterilisaties en castraties

De routine-operaties zoals steriliseren (verwijderen geslachtsorganen vrouwelijke dier) en castreren (verwijderen geslachtsorganen mannelijke dier) kunnen bij ons elke dag van de week uitgevoerd worden. Hiervoor dien je enkel een afspraak te maken.

Gebitsreiniging (Detartratie)

Detartratie is het volledig reinigen van de tanden van de hond of poes en dit onder narcose. Hierbij wordt alle tandsteen verwijderd en worden nadien de tanden opnieuw volledig glad gemaakt (= polieren van de tanden). Nadien wordt voedingsadvies meegegeven met de klant opdat dit in de toekomst zoveel als mogelijk kan vermeden worden.

Weke delen chirurgie

Ook diepere chirurgie zoals darm-, maag-, milt-, blaasoperaties,… komen bij ons aan bod.

Keizersnedes en maagtorsies worden ook in de praktijk zelf geopereerd.

Deze operaties worden eerst uitvoerig besproken hoe de operatie in elkaar zit en voor dergelijke operaties blijft de patiënt meestal één of meerdere dagen overnachten.

Orthopedie

De meeste eenvoudige botbreuken, gescheurde kruisband, luxatie van de knieschijf worden allemaal behandeld in onze praktijk.

Doorverwijzing

Hernia's, bekkenfrakturen, schedelfrakturen en kunstheupen worden doorverwezen naar een specialist-chirurg waar er reeds jarenlang in vertrouwen mee gewerkt wordt.

Op een efficiënte en correcte manier wordt er samengewerkt met deze specialist al of niet in onze eigen praktijk zodat opnieuw alleen de beste zorg aan je huisdier geboden wordt.